Våra förpackningar

För en levande landsbygd och en fossilfri framtid.

Nu tar vi steget till helt växtbaserat förpackningsmaterial.

Vi på DellenMejeriet är stolta över att bli först i världen att få använda miljömärkningen Svanen på ett komplett produktsortiment genom att börja leverera samtliga våra mejeriprodukter i förpackningar tillverkade av enbart växtbaserat material. Genom ett samarbete med TetraPak kommer alla mejeriförpackningar framöver levereras i den nya förpackning TetraRex® Biobased vilket bidrar till att minska användningen av fossila material.

Samarbete med TetraPak

TetraPak har levererat förpackningar till oss sedan starten 2017 och när de presenterade sin nya TetraRex® BioBased så blev valet självklart. Under våren har vi haft ett nära samarbete för att färdigställa förpackningarna och nu kan vi äntligen presentera resultatet

Svenska FSC®-kontrollerade skogar samt ett och annat sockerrör.

Kartongen i den nya förpackningen heter Craft Board och är tillverkad av enbart svenska FSC®-kontrollerade skogar. Det skyddande ytskiktet är producerad av bioetanol och korken kommer från växtbaserad plast, utvunnen av sockerrör. Förpackningarna tillverkas i Sunne i Värmland.

Tetra Paks FSC licenskod är FSC® C014047.

Svanenmärkning

Svanen är en nordisk miljömärkning och det innebär att de nordiska länderna har miljömärket Svanen gemensamt. Märkningen ska bidra till att ländernas övergripande mål för konsumentpolitik uppfylls, det vill säga "väl fungerande konsumentmarknader och en miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbar konsumtion”.

För en levande landsbygd. Och en fossilfri framtid.

Vi på DellenMejeriet har sedan starten 2017 valt att samarbeta med våra lokala mjölkbönder för att hålla vårt vackra landskap öppet och levande. I och med att hela förpackningen är tillverkad av enbart växtbaserade råvaror, bidrar vi nu även till att minska användningen av fossila material. Vi hoppas att du följer med oss på resan mot en fossilfri framtid. Tack för att du väljer mejeriprodukter från DellenMejeriet.